Vinner av korarrangørkonkurranse!

Da Prøysen ble korfavoritt!

Tenk deg “Trassvisa hennes Tora” og “Husmannspolka” framført mangestemt a cappella av rundt 55 klassiske sangere. Visst går det an. Likevel var det den for de aller fleste ukjente “Folkevise” som vant den nasjonale arrangements-konkurransen Prøysen i Kor.

Vinner av prøysenkonkurranse

Ukjent melodi

Vinnerarrangementet gjorde Solheimkoret til toner antakelig bare de innvidde i “Prøysen i Kor”-tevlingen har hørt før. Men nå kan alle høre den og de 15 semifinalistene – herunder finalebidragene – nylig utgitt på en CD. Det er også laget et notehefte med de fem finalistene.

Folkevise er ikke bare en for de fleste ukjent tekst. Den har vært spilt og sunget langt mindre enn visene Prøysen gjorde til allemannseie. Trine Kristiansen var alliert med komponisten Arne Imerslund som hadde skrevet en helt ny melodi på teksten. Den ble utgangspunktet for arbeidet hennes, som juryen i sin begrunnelse karakteriserte som “et arrangement i særklasse”. Noe å ta med seg i en konkurranse der det ble sendt inn hele 50 bidrag.

http://www.gd.no/kultur/article7493945.ece

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Developer: Tommy Kihlstrøm
Design: Urda Blichfeldt