Staffeldtsgate Vokalensemble fremfører “ORDET” Messe på kirkeautunnalen i Bergen

img_2835

«Ordet» – Messe for vokalensemble og kammerorkester er et verk over 6 messeledd på latin, komponert av Trine Franksdatter i 2013.

Verket hadde sin urframføring i Paulus kirke i Oslo våren 2013, og ble gjenoppført på slottskapellet i Det Kongelige Slott i november 2013, da som en gudstjeneste. Verket er blitt noe revidert siden den gang, og det settes opp for tredje gang her i Bergen på Bergen kirkeautunnale.

Musikken er preget av vakre melodier og sakrale clusterklanger med innslag av nydelig folkeornamentikk.

Staffeldtsgate vokalensemble ble etablert i 2011 og består av fem unge, kvinnelige sangere. Ensemblet ble startet av komponist Trine Franksdatter, utdannet ved Norges musikkhøgskole, og som nå fullfører sin mastergrad i komposisjon ved Griegakademiet i Bergen.

Eksklusivt for vokalensemblet er at de synger original musikk skrevet til seg av Trine Franksdatter, musikk med vakre melodier og klanger, og med både klassiske og folkemusikalske trekk i seg.

Ensemblet har en rekke konserter og prosjektet bak seg. Verdt å nevne er fjorårets storprosjekt som var oppsetningen av en helt ny musikal i kulturkirken Jakob i Oslo.

Medvirkende
Staffeldtsgate Vokalensemble
(Ragnhild Aarvik, Ingrid Neset, Torhild Larsen Nygård, Siv-Maren Sandvik, Linn Iren Sjånes Rødvand)
Kammerorkester fra Griegakademiet
Ricardo Odriozola, dirigent

Johanneskirken 19.oktober kl. 20.00
Bill. 150/100
I samarbeid med Griegakademiet

img_3116

img_2978

«Ordet» – Messe av Trine Franksdatter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Developer: Tommy Kihlstrøm
Design: Urda Blichfeldt